میزان تولید و سطح زیر کشت سیر
0 نظر
۱۲ مهر ۱۳۹۵

میزان تولید و سطح زیر کشت سیر

سیر با نام علمی (Allium sativum) بعد از پیاز، دومین محصول پرکشت خانواده سیر (Alliacea) است. طبق بر آورد سازمان جهانی غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) در سال 1999، مناطق زیر کشت سیر دنیا چیزی برابر با 889000 هکتار و تولید آن 8776000 تن بود. چین، کره، هند، اسپانیا، آرژانتین و مصر جزو بزرگترین کشورهای تولیدکننده‌ی سیر هستند.

در این میان چین با مساحت زیر کشتی برابر 424000 هکتار و تولیدی برابر با 5690000 تن رتبه اول، هند با مساحت زیر کشتی برابر با 113000 هکتار و کره‌جنوبی با  تولیدی برابر 484000 تن در رتبه‌های بعدی جای دارند. از لحاظ میزان تولید در واحد سطح، مصر با 25.366 کیلوگرم در هکتار رتبه‌ی اول را دارد و پس از آن آمریکا با 16250 کیلوگرم در هکتار و چین با 13421 کیلوگرم در هکتار و کره‌جنوبی با 11916 کیلوگرم در هکتار رتبه‌های بعدی را بخود اختصاص داده‌اند. کره‌جنوبی بالاترین میزان سرانه تولید، یعنی 10.5 کیلوگرم برای هر نفر در سال را در این میان دارد. آرژانتین با 5.01 کیلوگرم و چین با 4.53 کیلوگرم در سال رتبه های بعد را بخود اختصاص می‌دهند. همانطور که در جدول مشاهده می‌کنید، از سال 1986به بعد از لحاظ سطح زیر کشت، تولید و عملکرد سیر در دنیا، در یک دهه گذشته به ترتیب 115.78 ٪، 245.92٪ و 60.41٪ رشد کرده است. تقریبا در تمام طول سال در سراسر جهان، تقاضا برای سیر چه بصورت تازه و خشک شده وجود دارد. امروزه از سیر بخاطر طعم، عطر و مزه‌اش در غذاهای خانگی و یا در تولید انواع فرآورده‌های غذایی خشک شده و یا ترشیجات استفاده می‌شود.

سیر تازه به شکل گسترده‌ای در آشپزی استفاده می‌شود. در هندوستان و دیگر کشورهای آسیایی و خاور‌میانه، از آن در ترشیجات، پودر کاری، کاری سبزیجات، طبخ گوشت، و سس کچاپ استفاده می‌شود. در فیلیپین، آسیای مرکزی و برخی کشورهای استوایی، علاوه بر حبه‌های سفید سیر، از ساقه‌ی سبز آن هم استفاده می‌شود. در بسیاری از کشورها، پودر سیر و گرانول آن جایگزین حبه سیر تازه در مصارف صنعتی و خانگی شده است. استفاده از محصولات خشک شده‌ی سیر همانند نمک و فلفل در صنعت غذایی رواج پیدا کرده است. بنا به گزارش‌ها، در آمریکا نیمی از کل محصول سیر، بصورت خشک شده در فرآورده‌های غذایی استفاده می‌شوند. 


نظرات کاربران
نظر خودتان را ارسال کنید