تغذیه و سرطان
0 نظر
۸ تير ۱۳۹۵

تغذیه و سرطان

بهترین حربه علیه سرطان، در تمام مراحل تکاملی، تغذیه است. برای مثال برخی از مواد شیمیایی، قبل از اینکه فعال شوند و به بروز سرطان منجر شوند، می توانند در اثر تغذیه صحیح به صورت غیر فعال در آیند.

چگونه با تغذیۀ صحیح می‌توان از بروز سرطان جلوگیری کرد

در چند سال گذشته، در تمام نقاط جهان، سرطان به نحو چشمگیری افزایش یافته است. بلی سرطان می‌تواند در اثر تغذیۀ غلط یا سوء تغذیه به وجود آید. در یک لحظه، سلول می‌تواند از نظر ژنتیکی تغییر کند و جهش (موتاسیون) به وجود آید و در نتیجه طی 3 - 2 سال به تومور تبدیل شود. گاهی این فرایند ممکن است 5 - 4 سال به طول انجامد.

بهترین حربه علیه سرطان چیست؟

بهترین حربه علیه سرطان، در تمام مراحل تکاملی، تغذیه است. برای مثال برخی از مواد شیمیایی، قبل از اینکه فعال شوند و به بروز سرطان منجر شوند، می توانند در اثر تغذیه صحیح به صورت غیر فعال در آیند. ترکیبات شیمیایی موجود در مواد غذایی می‌توانند سیستم سم‌زدایی را در بدن تقویت کرده، مانع تغییرات ژنتیکی سلول شوند و در نتیجه از بروز سرطان جلوگیری کنند. مواد غذایی می‌توانند سلول را کنترل کنند و موجب سرطانی شدن سلول شوند. آنتی‌اکسیدان‌ها و همچنین ویتامین‌های موجود در مواد غذایی قادرند، خواص سرطان زایی برخی از مواد را خنثی کرده و حتی سلول‌های سرطانی را ترمیم کنند یا از بین ببرند. همچنین مانع رشد سلول سرطانی شوند و آنها را نابود کنند. اما اگر سلول سرطانی وارد مرحلۀ پیشرفته‌تری شود، می‌توانند متاستاز تولید کرده و تمام بدن را مبتلا کند. مواد مؤثر موجود در مواد غذایی، می‌توانند سلول سرطانی را متوقف کنند و موجب رشد بیشتر آنها گردند. بلی، اگر سلول سرطانی شناسایی شد در اثر تغذیۀ صحیح می‌تواند متوقف یا رشد آن بسیار کند شود. میوه و سبزی های زیادتری بخورید.

میوه و سبزی: مؤثر ترین مواد علیه سرطان

موادی که به آنها اشاره می‌شود، مؤثرترین مواد غذایی ضد سرطان اند. این مواد توسط انستیتوهای بین‌ المللی مبارزه با سرطان شناسایی شده‌اند. که به شرح زیر معرفی می‌شوند:

سیر، کلم، شیرین بیان، سویا، زنجبیل، هویج، کرفس، پیاز، چای، مرکبات (شامل پرتقال، گریپ فروت و لیمو)، دانۀ کامل گندم، برنج وحشی، گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل دلمه‌ای، کلم بروکلی، گل کلم، کلم فندقی، یولاف، نعناع، ارگان، خیار، رزماری، سیب زمینی، آویشن، تره، ریحان، ترخون، جو وتوت.

 

منبع:

کتاب تغذیه سالم، اعجاز خوراکی ها از دیدگاه پزشکی. ناصر رجب زاده. 

 

 

 


مطالب مرتبط دیگر
کنجد ۹ آذر ۱۳۹۵ کنجد
فلفل سیاه ۲۳ آبان ۱۳۹۵ فلفل سیاه
محصولات ارگانیک ۹ آبان ۱۳۹۵ محصولات ارگانیک
زنجبیل ۲۶ مهر ۱۳۹۵ زنجبیل
نظرات کاربران
نظر خودتان را ارسال کنید